Partit Família i Vida

Web del partit Família i Vida a Catalunya

QUI NO VULGUI POLS…

a 19/08/2015

Si no vols mullar-te quan plou pots fer servir paraigües, impermeable… però el més efectiu és quedar-te a casa, si pot ser. Qui no vulgui pols que no vagi a l’era, diu la saviesa popular…

Doncs al web sexejoves de gencat.cat no es contempla aquesta opció: es dóna per fet que tots els adolescents i joves tenen relacions sexuals; i que, a més, tenen més d’una “parella sexual” (sic). Així que per prevenir malalties de transmissió sexual el que han de fer els nostres fills de 12 o 15 anys és dir a les seves parelles sexuals (insisteixo, ‘parelles’ en plural) que facin servir un condó amb ells, per si de cas.

Jo tinc tres fills adolescents i no els penso aconsellar això. No els demanaré que siguin uns tastaolletes i donin el seu cos a qualsevol per caprici o diversió. Per a mi no és una qüestió de preservatius sinó de quina consideració s’està fent del nostre cos; en definitiva, per molt que soni ‘carca’ de la banalització de la sexualitat.

Em dol que el web de la Generalitat no doni -ni tan sols com una opció més- la de voler-se comprometre en exclusiva amb una única persona. El risc zero és l’abstinència, com se’ns diu molt encertadament en els programes sobre drogues i alcohol. En canvi, passem per alt que  la fidelitat sexual minimitza dràsticament les possibilitats de contagi?

‘Apa, caspós! Com pots pretendre que els nostres joves reprimeixin la seva sexualitat?’ No és això, és que jo no crec que els adolescents siguin depredadors sexuals incontenibles. Empreses, marques i lobbies ens ho volen fer creure. Però no. Altrament, ja podríem plegar.

Estimar és molt, molt més que això.

Quim Carreras (BARCELONA)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: