Partit Família i Vida

Web del partit Família i Vida a Catalunya

ELECCIONS AUTONÒMIQUES CATALANES DEL 27 SETEMBRE DE 2015

a 10/08/2015

De nou eleccions autonòmiques!

Després de 36 anys, els diputats del Parlament Català continuen sense posar-se d’acord a legislar la llei electoral autonòmica Catalana – l’única Comunitat Autònoma d’Espanya sense llei electoral – amb la qual cosa s’impedeix que tots els partits que ho desitgin puguin presentar-se.

El Congrés de Diputats al gener de 2011 va promoure una reforma de la llei electoral. Un partit com PFiV, sense càrrecs públics es veu obligat a recollir avals i / o signatures per participar electoralment, concretament el 0,1% del cens de la circumscripció. A Barcelona, són més de 4.000 signatures; en cas de no aconseguir-les, se’ns impedeix participar, cosa injusta de totes totes. Aquesta modificació impedeix que a molts ciutadans se’ls escolti.

Quin partit es presentaria amb la intenció d’obtenir menys del 0.1% dels vots?

El nostre aval és el Dret i l’Estat, i els que ho ratifiquen: el Poder Executiu, el Poder Legislatiu i el Poder Judicial. No es requereix més i aquesta llei no afegeix res a la credibilitat, sinó el contrari, la perjudica.

El fet de no demanar els avals requerits suposa impedir presentar-se i no poder validar-se amb el vot del cens. L’escrutini electoral és un aval. El vot reflecteix confiança i suport per part de la societat. És greuge comparatiu i privilegi no raonable el que els partits que hagin aconseguit representació parlamentària no requereixin signatures; conculca la igualtat de drets que promulga el nostre Estatut i la Constitució. S’evidencia una vegada més la necessitat de persones foranes per promoure lleis justes i que s’ajustin a dret.

Quina posició pren PFiV davant les eleccions autonòmiques catalanes del 27 de setembre?

Els estatuts del Partit Família i Vida, en l’Art. 1 assenyala, que es regeix pel que disposa l’Art. 6 de la Constitució Espanyola, “Els partits polítics expressen el pluralisme polític, concorren a la formació i manifestació de la voluntat popular i són instrument fonamental per a la participació política. Podran ser creats i exerciran la seva activitat lliurement dins el respecte a la Constitució i a la llei. La seva estructura interna i funcionament hauran de ser democràtics “, i en l’Art. 2, assenyala, que projecta la seva acció política sobre tot l’àmbit nacional.

La nostra posició és participar en la vida política, i promoure la família, la vida… Per tant, continuarem treballant per una societat de persones lliures.

En les eleccions autonòmiques catalanes del 27 de setembre, estarem absents i proposem votar en consciència.

Junta Directiva Catalana del Partit Família i Vida a Catalunya


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: